vineri, 24 august 2018

Pocăința în pantaloni scurți

                     
                                                                                       

Canicula verii a adus cu ea  moda fustei mini si mai ales al pantalonilor scurti , la fel ca anul trecut , fetele simt nevoie să se afișeze cu vestimentație cît mai lejeră.  .  Cand e vorba de "lumea cea mare" care trăiește dupa regulile ei care nu are nimic de a face cu legile  impuse de Dumnezeu în Scripturi  nimic nu ar trebui sa ne mire, dar în mod surprizator mai nou aceiași moda a inceput sa fie preluată și de unii "pocăiți".
 Pentru că în general îmbracamintea nonconformistă nu este purtată de obicei în biserică sau pe stradă , ci mai degrabă prin diverse tabere sau întalniri de vacanta ale tinerilor este trecută cu vederea.
 Recent însa am remarcat o fotografie pe contul de facebook al unui pastor foarte cunoscut și apreciat  cu fetele sale unele minore altele de talia parinților toate în pantaloni scurti. Comentariile "fraților și surorilor" erau extrem de favorabile si laudative la adresa  imaginii prezentate ignorând  vestimentatia "modernă" afișată ( la care putem adăuga reacția promtă a celui care o postat de eliminare a oricaror comentarii critice). In alte poze mai vechi unele fete apăreau în adunare tot în pantaloni scurti.
A fost o vreme cand nici o fată   din bisericile neoprotestante  nu purta pantaloni de nici un fel, acum pastorii ocolesc acele versete din biblie referitoare la îmbracamintea la femei  să nu supere pe cineva , dar să se fi dat liber chiar și la pantalini scurti ?  Păi dacă vestimentația e identică cu cea a lumii, care o mai fi diferența intre unii si altii...doar ce tradiții țin unii sau alții  ?
Cu câțiva ani în urmă am fost invitat împreună cu alți creștini evanghelici la o conferință creștină în Ungaria. Acolo am fost întâmpinați de un grup de misionari de la o organizație nonconfesională americană. Aceștia au încercat să ne convingă că cultele de care apaținem respectiv baptiști, penticostali, creștini după Evanghelie nu sunt bune pentru că sunt legate de tradiții ceia ce în viziunea lor este ceva rău  ei oferindu-se să ne prezinte  "ceva mai bun" . Majoritatea misionarilor purtau o ținută lejeră (de plajă) respectiv pantaloni scurți ,atât bărbați căt și femei.
Foarte puțini dintre cei invitați au acceptat să se alăture lor ,cei mai mulți , observând cu ce teologie liberală se prezintă, ce îmbrăcăminte "lejeră" poartă si-au dat seama că ce ne oferă ei, nu era  "ceva mai bun" ci mai rău, de care Romania chiar nu are nevoie.
Dar nu toți americanii adoptă  liberalismul și ținuta lumii, există in SUA creștini profund atașați Scripturii și valorilor creștinismul conservator tradițional.

Catva filmulete utile pe acest subiect :


                                                                       


                     


                                                                               

....                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.