joi, 9 ianuarie 2020

Ereticii de pe Facebook

                               
                                               



Filozoful italian Umberto Eco, a spus in anul  în 2015 ca "Televiziunea și internetul au promovat idiotul satului"...Facebook-ul insa este pe primul loc.
    In ce ce priveste religia... grupurile de dezbateri "pe teme biblice" atrag numarul cel mai mare de persoane interesate . Dialogul este iluzoriu, fiecare incearca  sa-si impuna prin orice mijloace propria convingere .
 In grupurile ortodoxe predomina fanatismul  fundamentalist  sub sloganuri de genul "Te-ai nascut ortodox ramai ortodox".de parca cultul, doctrina libertina , seculara ar fi mantuit pe cineva... Grupurile ortodoxe nu accepta persoane din alte culte, daca esti neoprotestant esti expulzat instantaneu.
In grupurile neoprotestante de dezbateri in schimb poate intra oricine din orice cult, inclusiv ortodocsi dar si  atei, musulmani. In ultimul timp sunt atacate la propriu subiecte precum  doctrina Trinitatii (negata de antitrinitarieri care desi putini la numar domina internetul ) dar si Dumineca ca zi de odihna si inchinare de catre adventisti. Mai nou au aparut  si adventisti anti-trinitarieni care lovesc in toate directile.  Sarbatorirea Craciunului este si acesta "desfiintat" in fiecare an de catre bigoti  fanatici care nu inteleg sa faca distinctie intre Craciunul crestin si  pseudo-craciunul laic ,numind Craciunul  "sarbatoare pagana" . 
Intr-o vreme ortodocsii fundamentalisti faceau legea pe grupurile np de pe facebook,loveau in cei numiti de ei "sectari" fara mila si fara argumente profitand de haosul de pe aceste grupuri si de lipsa de reactie a moderatorilor. 
Exista insa si exemple in extrema opusa , administratori incompententi si abuzivi care permit ca indivizi rau intentionati ,lipsiti de ratiune, sa scrie comentarii jignitoare, blasfemiatoare la adresa unor personaje importante din crestinism precum Maria mama Domnului . Daca insa atragi atentia administratorului te trezesti ca acesta te sanctioneaza pe tine  pentru presupuse "jigniri" la adresa blasfemiatorului  . Asta cel putin mi sa intamplat mie cand l-am atentionat pe unul care si-a facut un asfel de grup " Dezbateri teme biblice" nu la dreranjat blasfemia la adresa Mariei dar  la deranjat ca m-am luat de respectivul admirator al Ellenei White .  Pentru unii "spalati pe creer" , totul in afara doctrinei proprii poate fi calcat in picioare.
Grupurile de dezbateri teologice fiind de multe ori  doar niste platforme de lansat si sustinut erezii , precum cele mentionate mai inainte si continuand cu negarea cultelor crestine (numindu-le Babilonul, etc.) de catre adeptii unor sectuțe minuscule, nerecunoscute de nimeni dar foarte prezente si active pe facebook.
 La care desigur putem adauga pe reprezentantii fundamentalismului extremist ortodox care se vad singurii crestini de pe planeta Pamant ( ca asa ia invatat doctrina mincinoasa) si tare mult i-ar dori  desfintati pe toti ceilalti..si pe acestia imi putem include in aceiasi categorie cu cei de mai inainte.




...








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.