miercuri, 24 februarie 2021

Polonia va amenda retelele sociale care cenzureaza informatiile

                                                                              



Polonia va amenda giganții rețelelor sociale de 2,2 milioane de dolari de fiecare dată când cenzurează libertatea de exprimare

Crezi că restul lumii trebuie să înceapă să se gândească mult mai mult la Polonia? 

O nouă lege urmează să fie adoptată în Polonia, care ar amenda firmelor Big Tech o suma uimitoare de 2,2 milioane de dolari de fiecare dată când cenzurează neconstituțional libertatea de exprimare legală online.
În timp ce guvernele liberale din națiunile occidentale încearcă să amendeze giganții Facebook și Twitter din rețelele sociale pentru că nu au eliminat așa-numitul „discurs de ură”, Polonia adoptă o abordare revigorant diferită.
„În conformitate cu prevederile sale, serviciile de socializare nu vor avea voie să elimine conținutul sau să blocheze conturile dacă conținutul de pe acestea nu încalcă legislația poloneză.”
„În cazul eliminării sau blocării, o plângere poate fi trimisă platformei, care va avea la dispoziție 24 de ore pentru a o lua în considerare”.
„În termen de 48 de ore de la decizie, utilizatorul va putea depune o petiție la instanță pentru returnarea accesului. Instanța va analiza plângerile în termen de șapte zile de la primire și întregul proces va fi electronic. ”
Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a precizat clar că inițiativa legală a fost concepută pentru a combate cenzura.
Ziobro a afirmat că nu ar avea impact asupra dreptului persoanelor care au fost calomniate sau defăimate de a urmări justiția.
„Adesea, victimele tendințelor de cenzură ideologică sunt reprezentanți ai diferitelor grupuri care își desfășoară activitatea în Polonia, al căror conținut este eliminat sau blocat, doar pentru că exprimă puncte de vedere și se referă la valori inacceptabile din punctul de vedere al comunităților ... cu o - o influență mai puternică asupra funcționării rețelelor sociale ", a declarat Ziobro.
„Ne dăm seama că nu este un subiect ușor”, a continuat el.
„Ne dăm seama că pe internet ar trebui să existe, de asemenea, o sferă de garanții pentru toți cei care se simt calomniați, o sferă de limitare a conținutului divers, care poate avea cu sine un impact negativ asupra sferei libertății altor oameni”, a spus el.
„Dar am dori să propunem astfel de instrumente care să permită atât unei părți, cât și celeilalte să solicite decizia unui organism care va putea decide dacă conținutul care apare într-un astfel de cont de social media încalcă într-adevăr drepturile personale, indiferent dacă acesta poate fi eliminat sau dacă există cenzură. ”
Acesta ar trebui să fie modelul pentru toate țările dezvoltate care apreciază libera exprimare, în special Statele Unite.


sursa : https://www.patreon.com/posts/poland-to-fine-2-45448716?utm_medium=social&fbclid=IwAR1x0ta1tEwmPSddWFueYo5BWWPimqvwMiaoA4H9XHVNrsWmgkGFze7IQRE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.