joi, 27 octombrie 2022

Muzica "creștină contemporană" este după voia lui Dumnezeu ?

 





Muzica  "creștină contemporană" devine pe zi ce trece tot mai populară în mediul  neoprotestant, ea este practicată în cam toate bisericile independente inființate  și populate de tineri , dar nu numai. 

Ce este de fapt muzica creștină contemporană ? Este muzica laică modernă de orice gen: pop, rock, reggie, hip hop, jazz, la care se adaugă versuri creștine. Aceasta  a apărut pentru prima dată în SUA în anul 1965 când un grup de hipioți și-au adus instrumentele muzicale la biserica unde erau noi convertiți și au interpretat muzica  pe care o îndrăgeau cel mai mult pop, rock, la care au adăugat versuri religioase . Au numit aceasta  Contemporary Music  care se traduce prin  muzica la modă în momentul respectiv.  Tot atunci cu acea ocazie pentru prima dată în bisericile din SUA  au fost introduse bateria de tobe și chitara electrică, apoi alte instrumente. 

 Neoprotestanți din Romania și-au însușit cu entuziasm acest gen de muzică și "închinare" fără să cunoască (nici nu ia interesat de fapt)  ce semnificație are  și  care este istoricul acestui gen de muzică .

Adepții muzicii contemporane și tobelor cred și susțin ideea că modul lor de închinare are o bază scripturală și dau ca exemplu cartea psalmilor unde există câteva versete care îndeamnă la intrebuintarea oricaror  instrumente și dansului pentru lauda lui Dumnezeu.  

Indiscutabil evreii din vremea lui David  dar chiar și cei din prezent  folosesc tot felul de instrumente și dansul chiar și în domeniul religios , dar nu în Casa Domnului ! ci  la anumite serbări și evenimente laico-religioase. 

                                                                 


 

  Ceia ce omit adeptii  "închinarii contemporane"  este sa arunce o privire către istoria Bisericii  și să realizeze faptul că creștinii începând cu cei din primul secol și continuând cu bisericile istorice și chiar cele protestante , au respins ferm modurile de manifestare evreiești cu întrebuințarea a tot felul de instrumente (și dansul) având motive intemeiate. Putem afirma pe baza Scripturii că acei lideri de biserici, părinți bisericesti au avut călăuzirea lui Dumnezeu când au luat acele decizii .

Nici un verset din Noul Testament  nu susține folosirea oricărui instrument sau gen muzical în biserică. Venind cu argumente numai din Vechiul Testament te minți singur - suntem creștini nu evrei.  Nu ar trebui sa ne permitem să trecem cu vederea 2000 de ani de creștinism, cum fac mulți , din păcate. 

Nu poți ignora faptul că 1965 de ani nu sa admis în Biserica creștină și în închinare  stilurile muzicale laice și instrumente de divertisment precum tobele . În România toate astea au apărut numai după anul 1990 odată cu bisericile nondenominaționale.

Sau scris zeci de cărți unele traduse din engleză în română în care autorii pastori americani ,numesc "închinarea contemporană" - muzică de divertisment . Divertismentul o erezie evanghelică este un titlu de carte scrisa de A.W. Tozer.  Și cam totul în bisericile care practică așa numită închinare cu muzică contemporană ne duce cu gândul la divertisment pe versuri religioase, ambientul de club cu semioscuritate, lumini colorate,  muzica cu "trupa de închinare" modul cum se filmează cu bateria de tobe și chitariștii mereu în prim plan arată spectacol, divertisment, chiar daca ei considera asta "biserică." 

Muzica pop pe versuri religioase, ei o numesc  "muzică creștină" ,există și adaptări melodii de inspirație laică ușor modificate. Tineretul simte nevoia de distracție.

                                                                 


 Evenimentele recente cu Marșul apărătorilor credinței inițiată de biserica Profides care și ea este tot o biserică cu închinare contemporană cum a demostrat și în Piața Victoriei a propulsat în prim plan aceste biserici nondeminaționale unele desprinse din culte evanghelica tradiționale . Tinerii rebeli ai patriei vor să ne demostreze cine e de partea moralei creștine în țara asta - independenții - numind mulțimea care a participat la marș "comunitatea Profides" . 

Acum e o ocazie cand ei cei ce practică închinarea hipioților increstinati  din anii '60 să câștige o imensă popularitate, deja sa programat o evanghelizare la Romexpo....Newsnet crestin saitul lui Pustan, nu contenește să-i aducă laude lui Tony B. pentru marșul "fantastic" de sâmbăta trecută. (ambii independenți foști penticostali) .

Unii din ei cred sincer că ceia ce  fac ei este închinare și Dumnezeu apreciaza ce fac....doar ei cred...este  autosugestie.

O creștină evanghelică care a avut experiența mortii clinice și spune că a văzut raiul, a avut următorul mesaj  pe facebook...

"Cu câțiva ani în urmă   am fost în stare de înconştienţa (comă) timp în care Domnul mi-a arătat multe lucruri privitoare la predicatori, slujitori şi la cântăreţi .Când fericită am ajuns la poarta cetăţii  ,am spus celui care ma însoţea " ce bine că am ajuns în cetate că tare lung a fost drumul " ,la care acesta a zis " tu nu rămâi aici ,că trebuie sa te întorci şi să spui tuturor celor ce cântă că pâna ce felul cântarii lor nu seamană cu cel de aici nu vor putea cânta în împaraţia mea ". Acolo era o cântare liniştită  că aveai impresia că zbori şi nu atingi solul ,era o cântare atât de armonioasă şi liniştită care iţi dădea o  pace  deplină.."

Garantat în cer nu sunt tobe și nici chitări electrice. Acestea au fost ținute departe de biserică mii de ani, dar acum le-au introdus ca așa se atrage publicul cu divertismentul..Mesajul de mai sus spune multe despre ce place și ce nu Domnului...și ar putea fi un răspuns la întrebarea din titlu..


                                                                           


                                                                    

                 ..                                  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.