joi, 30 iunie 2022

Conferința Filmul vieții tale

 Pastorul Vladimir Pustan este cunoscut ca un teolog  cu vederi libertine, îndepărtat în trecut din cultul penticostal din motive...ce nu pot fi făcute publice și-a creat un prestigul pentru modul său pragmatic de a predica și a atrage masiv tineri prin botez în adunarea sa din Beiuș , oferindu-le ce vor ei sa audă (muzică modernă, predici  adaptate cerințelor).

 Este formula de succes aplicată de bisericile moderniste din SUA și exportata peste tot în lume , societatea este în schimbare și pastorii trebuie și ei să se adapteze societații , ne spune pastorul Pustan. Una din inovațiile aplicate în biserica sa este căsătoria între "penticostalii" din biserica sa și ortodocși sau catolici. Ne mai spune pastorul că ar trebui să dispară întrebarea adresată tinerilor dacă au avut relații sexuale înainte de căsatorie, "să ne pară bine dacă se căsătoresc " asta este important,  ce contează ce au facut înainte ...

Înțelegem acum de ce această adunare din Beiuș atrage ca un magnet tinerii. Îmi aduce aminte de  o întâmplare petrecută  într-o biserică baptistă cu ani în urmă , după ce o femeie proaspăt căsătorita a născut la 3 luni după casatorie au fost chemați soții la Comitet și intrebati dacă au avut relații sexuale înainte de căsătorie , răspunsul lor fiind   da ,  au fost excluși  ambii din biserică , sa a împlinit astfel ce este scris în cuvântul Scripturii ( 1 Corinteni 5:13 ).

 Dacă și curvia este acceptată în biserică, ca un păcat acceptabil, atunci cum mai poate fi numită acea biserică "de pocăiti " (adică de sfinți)  ?  sau schimbăm firma și am scăpat de orice griji. Altfel lumea din adunarea respectivă aplaudă emtiziasmată ca la spectacol, ceea ce spune pastorul și preotul de pe scenă, habar nu au în ce situație se află.

                                                                                             


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.