duminică, 23 aprilie 2023

Prof. dr . Dulcan prezent la Sfantul Mormant in momentul aparitiei Luminii Sfinte

Marturia profesorului dr. Constantin Dulcan aduce argumente in plus in favoarea "luminii harice"  care apare in fiecare an in ajunul Pastilor la biserica de la Sfantul Mormant . In anul 2000 acesta sa dus la biserica Sf. Mormant din Ierusalim sa se convinga daca minunea de Pasti este reala sau nu si ne relateaza ca a vazut o lumina alba care a intrat prin cupola bisericii mari a aprins cateva lumanari si candele apoi a intrat in biserica Sf. Mormant . Lumina nu arde (frige) in primele 5 minute. S-ar putea ca nu oricine sa vada acea lumina, este important sa fi atent si sa te uiti unde trebuie, pentru ca fenomenul se petrece rapid ne spune profesorul Dulcan. 

Neoprotestantii prefera stirile in care se neaga minunea de la Pasti,  povestile celor care neaga veridicitatea minunii (or fi si avand si aceea motivele lor  sa o faca ). In fond depinde ce urmaresti, vrei sa stii ADEVARUL sau o varianta care sa-ti convina pentru ca te avantajeaza !

Cu siguranta exista si motive ca Dumnezeu sa faca aceasta minune .

1) Pentru a demonstra lumii ca El exista si face minuni si azi.

2) Pentru a demonstra celor de alte religii ca crestinismul este religia adevarata  si Hristos cu adevarat a inviat in ziua de Pasti.

Intrebarea pe care si-o pun multi protestanti/neoprotestanti , de ce Dumnezeu ar face o minune la rugaciunea unui patriarh ortodox in conditiile in care religia ortodoxa este una idolatra in opinia lor.

Aici pot exista doar supozitii, se pare ca patriarhul ortodox al Ierusalimului este singurul care a descoperit rugaciunea "secreta" (acceptata de Dumnezeu) care determina ca divinitatea sa trimita lumina sfanta din cer . De remarcat ca lumina harica  este legata de mormantul lui Hristos de la Ierusalim si nu de religia ortodoxa. Delirul ortodocsilor fundamentalisti care pretind ca minunea este dovada ca Biserica Ortodoxa este cea adevarata nu si celelate, nu  are nici un temei. Locul coborarii luminii harice - Mormantul lui Hristos indica ca acesta este tinta, subiectul  minunii si nu un cult anume. 

Aparitia de Pasti a lumii sfinte la Ierusalim, nu desfinteaza Scriptura, mantuirea este dupa Scriptura prin pocainta si nastere din nou , cei care nu indeplinesc cerintele Scripturii nu pot fi mantuiti. 

In biblie nu este mentionata Biserica Ortodoxa, formulari de genul "dreapa credinta" sunt introduse de BO nu exista in original sau in alte biblii deci nu au nici o relevanta. Lumina de Pasti nu modifica in nici un fel legile date de Dumnezeu in Cuvantul lui Dumnezeu. 

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.