luni, 5 iunie 2023

Cel mai ciudat fenomen de pe Terra "Calea lui Moise " marea se desparte în două creând un culuar pe unde oamenii pot trece.

 



Fenomenul cunoscut sub numele de „Calea lui Moise” este considerat unul dintre cele mai deosebite și fascinante evenimente naturale din Brazilia. În această țară sud-americană, marea este despărțită de un drum de nisip ce se întinde pe o lungime de aproximativ 1.000 de metri. Această străveche minune naturală atrage numeroși turiști, care au privilegiul de a traversa marea liber, pe acest drum încântător.

Localnicii denumesc acest drum „Caminho do Moises” sau „Drumul lui Moise”, în amintirea personajului biblic care, potrivit bibliei, a folosit toiagul său pentru a despărți marea și a elibera poporul său din robia faraonului din Egipt. Această legătură cu istoria și spiritualitatea adaugă o aură mistică și specială acestui fenomen natural.

Fenomenul „Calea lui Moise” se manifestă de aproximativ 2 sau 3 ori pe an, între lunile martie și iunie. În timpul acestor perioade, apa mării se retrage, lăsând în urmă un drum de nisip clar și vizibil timp de aproximativ o oră. Această oportunitate efemeră permite turiștilor să traverseze marea pe jos și să experimenteze senzația unică de a călători prin mijlocul apei în mod neobișnuit.

Această despicare a mării în Brazilia este considerată unul dintre cele mai ciudate fenomene naturale din lume, fascinând atât vizitatorii, cât și cercetătorii. Efectul optic al unui drum de nisip ce se întinde în mijlocul mării este spectaculos și atrage atenția celor pasionați de natură și aventură.

Atractivitatea acestui fenomen se datorează și peisajului său remarcabil. Nisipul care formează drumul are o textură similară cu cea a pietrișului, pietricelelor și fragmentelor de scoici, oferind o plimbare uluitoare pentru cei care îl străbat. În orice perioadă a anului, apele mării sunt de un albastru deschis, calde și cristaline, invitându-vă să vă bucurați în totalitate de călătorii și de conexiunea cu natura. Cu toate acestea, este important să vă protejați de razele solare intense, utilizând produse de protecție solară și asigurându-vă că vă mențineți hidratați în timpul explorării acestui fenomen natural remarcabil.

Este de remarcat faptul că fenomenul de despicare a mării poate fi observat și în alte părți ale lumii, precum insula Jindo din Coreea de Sud. Acolo, un fenomen similar are loc o dată pe an, între luna februarie și martie. Acest eveniment, cunoscut sub numele de „Drumul lui Moise al Asiei” sau „Drumul lui Moise al Coreei de Sud”, atrage mulți turiști și localnici care doresc să experimenteze această minune naturală.

La fel ca în Brazilia, marea de pe insula Jindo se retrage temporar, dezvăluind un drum de nisip lung de aproximativ 3 kilometri. Acest drum, format în urma despărțirii mării, oferă oportunitatea unică de a traversa distanța dintre țărm și insulă pe uscat. Locuitorii din zonă sărbătoresc acest eveniment numit „Festivalul drumului lui Moise”, unde participanții se bucură de această minune naturală și sărbătoresc împreună.



Aceste fenomene naturale impresionante, atât în Brazilia, cât și în Coreea de Sud, reprezintă o modalitate specială prin care natura ne dezvăluie puterea ei și ne aduce aminte de legăturile noastre cu istoria și mitologia. Ele atrag turiști din întreaga lume, dornici să exploreze și să trăiască aceste momente remarcabile.

sursa : https://infoalert.ro/cel-mai-ciudat-fenomen-terra/?fbclid=IwAR2BZUWAGahemHukMg1O2Npo0e046DKEX3x7kLLF-7pgzUuD0zEfwCUZDLg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.