joi, 5 octombrie 2023

Intalnire intre premierul Ciolacu si reprezentantii cultelor religioase

 




Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat saptamana aceasta, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai cultelor religioase din România, agenda întâlnirii fiind centrată pe continuarea dialogului și cooperării dintre stat și culte, în beneficiul credincioșilor și al societății românești. 

Scopul principal a fost dorinta guvernului de a coopera cu cultele pentru implicarea acestora in activitati sociale precum asistenta sociala pe diverse domenii, camine de batrani, asistenta pentru copii , persoane fara locuinta, exprimând disponibilitatea Guvernului de a sprijini inițiative în această direcție, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

Premierul a afirmat :”Pentru viitor, îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluții pentru a valorifica potențialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Dețineți capacități absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui".

Din partea cutului baptist au participat pastorii Sorin Bagradan presedinte si Otniel Bunaciu vicepresedinte -in fotografie pe randul din față langa premier 

Intiativa este laudabila, ramane de vazut cat vor fi dispuse cultele  sa se implice in aceasta problema, ortodocsii si  penticostalii au mai multe intiative in acest sens organizatii umanitare pornite de la unele biserici , baptistii si crestinii dupa Evanghelie implicare minimala aproape nesesizabila. Este important ca ajutorul pentru cei care au nevoie de sprijinul comunitatii sa fie real nu doar mimat. De exemplu penticostalii au cateva camine pentru varstinci dar au cam acelasi taxe ca la caminele private  respectiv 3000 de lei pe luna sau chiar peste aceasta suma, mai mult decat dublul pensiei minime. In cazul acesta vorbim de o afacere si nu o intrajutoare a celor in situatii limita. 

Daca privim spre Biserica Primara precocuparea pentru intrajutorarea celor in nevoie era pe prim plan facea parte din fundamentul credinte crestine nu era la categoria facultativ cum este astazi. Unirea dintre credinta si fapte reprezinta credinta adevarata, propovaduita de Hristos si apostoli , initiativa  premierului Ciolacu de a sprijini bisericile de a unii credinta cu fapta este excelenta ramane de vazut cat de mult vor fi dispuse cultele prin liderii lor sa se implice in acest proiect .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.