marți, 21 noiembrie 2023

Chivotul Legământului descoperit de Ron Wyatt sub crucea pe care a fost rătignit Hristos



Primul video prezintă Ierusalimul  , muntele Golgota, locul unde a fost crucificat Hristos , Biserica Sf. Mormânt din Ierusalim , mormantul  descoperit în secolul XVIII care se presupune că este adevătatul mormânt al lui Hristos.

 

In anul 1988 Ron Wyatt un creștin american , arheolog  care era preocupat de vestigii din istoria evreilor  a anunțat că a descoperit Chivotul Legământului și locul unde a fost răstignit Hristos. Acesta a afirmat ca se ruga de mult timp ca Dumnezeu să-i descopere aceste vestigii. În timp ce se afla la Ierusalim a întalnit un arheolog istaelian care săpa la baza muntelui Golgota ,  Ron a avut o revelație în acel moment și a ridicat mâna stângă și a arătat către o deschizatură în munte și a spus " Acolo este Chivotul Legământului" . Arheologul israelian fără să stea pe gânduri  la invitat să se alăture grupului de arheologi și să încerce să găsească Chivotul. După luni de căutari aceasta a afirmat că a descoperit locul unde sa aflat crucea lui Hristos apoi dedesubt la 7 metri adâncime a desoperit o cavernă în care se afla Chivotul Legământului împreună cu alte obiecte de cult sfinte ascunse acolo de evrei cu 600 de ani in urmă . În peșteră se mai afla 4 îngeri care i-a indicat că pe capacul chivotului se afla sânge scurs din trupul lui Hristos în timpul crucificării care sa scurs prin fisura produsă în stâncă  de cutremurul din timpul crucificarii menționată în Noul Testament. Acesta a afirmat că a luat acel sânge uscat și la dus la cel mai bun  laborator din Ierusalim unde s-a aflat că are 24 de cromozomi în loc de 48 si că este viu și este sângele lui Isus Hristos.


 


La trei decenii de la eveniment părerile sunt împarțite, unii cred  declarațiile  lui Ron Wyatt considerând că spune adevărul dar sunt și mulți care contestă afirmațiile lui pe motiv că nu are nici o dovadă palpabilă (fotografii, filme, documente de la laboratorul de analize medicale). Argumentelui lui Ron Wyatt (1933-1999) au fost că autoritatile israeliene nu ia permis sa publice nimic nici o imagine din acea caverna. Un sait crestin american a încercat sa contacteze  laboratorul unde se presupune ca  s-au facut analizele unde s-a determinat că sângele prevelat din caverna a avut 24 de cromozomi în loc de 46 și aceștia au refuzat să dea orice informație care să confirme sau să infirme rezultatele analizelor . Saitul Truth în Christ  afirmă totuși la finalul unui documentar că ei cred că Ron spune adevărul cu mici excepții, deviază de la adevăr atunci când spune că îngerii i-au spus că tebuie păstrat secretul până la venirea lui Anticrist. https://www.youtube.com/watch?v=PIpvIVLQ2Dk


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.