sâmbătă, 30 decembrie 2023

De ce-l regretă atât de mult lumea (ortodocșii și catolicii) pe Ceaușescu si comunismul ?

 


In luna decembrie 2023 sa inregistrat un record de programe video in special in mediul online dar nu numai in care sa negat revolutia din 1989  realizatorii programelor respective pretinzand ca a fost o lovitura de stat si nu revolutie. Pe langa aceasta minciuna, manipulare pornita chiar la de anumiti procurori aceste vlogguri , podcasturi de pe youtube sau televiziuni au sustinut inxistenta teroristilor in 1989 si au incercat realibiltatea lui Nicolae  Ceausescu . Un sondaj de opinie recent a aratat ca aproape 50% dintre romani   regreata disparitia lui Ceausescu si comunismului. 

De ce cred acestia ca regimul Ceausescu a fost mai bun decat actuaul sistem ? 

Pentru ca se pare au uitat privatiunile de dinainte de '89 si  represiunea din decembrie 1989 cand in urma manifestatiilor au fost ucisi sute de oameni din ordinul dictatorului. 

Acesti nostalgici iubitori de comunism inainte de 1989 erau majoritatea membrii PCR , iar la biserica mergeau din an in pasti, teoretic nu se lepadasera cu totul de crestinism dar isi aduceau aminte de el doar la Pasti si la Craciun . 

Nu-i deranja de fel faptul ca Partidul Comunist trambita peste tot ca dorea  realizarea "omului nou" comunist , ateu ( ortodox-ateu sau catolic-ateu ).

Pe de alta parte daca o persoana membru PCR adera la un cult neoprotestant era imediat exclus din partid, neoprotestantii erau prea implicati in religie de aceea nu putea fi in acelasi timp si comunisti devotati partidului . Era valabila si reciproca neoprostetantii nu-i iubeau de fel pe comunisti care aveau o ideologie total opusa crestinismului.

                                                       


 De aceea la Revolutie mai ales la Timisoara neoprotestantii au participat activ, doreau caderea regimului dictatorial si au fost printre primii care s-au bucurat de cadera regimului comunist.

 Pe cealata parte crestinii cu numele inca mai plang si acum la 34 de ani dupa dictator si regimul sau. Desigur ca nu putem generaliza doar 48% dintre romani regreta disparitia comunismului , deci teoretic ceva peste 50% din ortodocsi si catolici nu regreta comunismul (ca sa privim partea plina a paharului ) ceea ce totusi este un lucru bun. 




.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.