duminică, 18 februarie 2024

Biserică sau club creștin ? De ce Biserica nu trebuie să arate a club creștin ?




Despre muzica si  inchinarea crestina contemporana sau scris numeroase carti unele traduse in limba romana. 

Cele mai cunoscute sunt: "Inchinarea un ghiveci"  de pastor dr. Peter Masters;  "Divertismentul in biserica o erezie evanghelica" de A W Tozer;  "Evanghelia pe muzica rock" de John Blanchard, Dan Lucarini; 

"De ce am parasit miscarea muzicii crestine contemporane" de Dan Lucarini etc...

Acest gen de muzica si inchinare nu a picat din senin, ea isi are  originile in anii 1960 -65 in SUA cand hipioti proaspat increstinati incurajati sa se manifeste in unele biserici americane, au venit in lacasurile de cult cu tobe si chitari electrice si au inceput sa cante muzica pe care o cunosteau si indrageau  respectiv pop, rock la care au schimbat doar versurile.  

Exact asta fac si cei care astazi practica asa numita muzica contemporana la Harvest, BBSO, Via, Vox Domini, Profides, Impact Timisoara si altele de acest fel. Muzica este de inspiratie americana gen pop, pop-rock, hilsong, blues, uneori jazz chiar si rap, chiar daca provine uneori de la biserici carismatice. 

De ce acest gen de muzică și inchinare este falsă și străină de adevăratul creștinism ? 

Pentru ca are la origini muzica lumii, muzica de divertisment - in spatele acestor genuri muzicale este duhul lumii sau poate chiar spirite demonice

In al doilea rand o biserica crestina - locas de cult crestin trebuie sa arate diferit de o sala de spectacol, nu scena cu baterie de tobe, chitari electrice care te duce cu gandul la o sala de spectacol. Muzica ritmata este prin definie senzuala, stimuleaza instinctele carnale sexuale, starneste dansul. Ambianta creata nu este de biserica - in sensul adevarat al cuvantului ci este o ambianta de club fie el si religios, daca exista si lumini colorate si semiobscuritate cu atat mai mult. 

Faptul ca participantii rostesc citate din biblie sau se roaga cu patima nu schimba datele problemei , o biserica crestina autentica arata cu totul atfel.

 Muzica si instrumentele fac diferenta intre biserica si club, in biserica nu se pot folosi orice instrumente sau stiluri muzicale. Cei care au permis hipiotilor in anii 1960 sa introduca tobe si muzica pop rock in biserica au comis o greseala grava, un pacat capital  cu efecte pe termen lung. 

Cei care incearca astazi sa justifice tobele si dansul in biserica sunt iresponsabili , eretici de-a dreptul pentru ca citatul invocat de ei dintr-un  psalm a lui David (care a trait cu o mie de ani inainte de Hristos) nu se adreseaza Bisericii ci evreilor iudei . Aceste lucruri au fost stabilite chiar de Biserica primara care nu a preluat practicile  iudaice in biseica crestina,  nici macar  reformatorii protestanti nu le-au acceptat in biserica timp de secole, pana cand lucrurile aparent au scapat de sub control.

Cum ar trebui să arate o biserică creștină care să iși merite numele de biserică ?

O biserica crestina adevarata ar trebui sa aibe aspect de lacas de cult crestin "sacru" . NU scena pentru artisti versus spectatori care urmareasc ce fac artistii, iar camere video sa transmita imagini de la bateria de tobe si chitaristi.  

   O biserica crestina autentica trebuie sa aibe un anvon , un servicu religios trebuie sa contina  rugaciuni a celor prezenti , inclusiv rugaciuni comune, predica, cantari comune, daca este o biserica mare un cor  sau cel putin cantareti individuali sau in grup. 

O biserica trebuie sa aibe in componenta credinciosi de toate varstele, o biserica formata numai dn tineri, nu are sens, va aluneca sigur in erezie.

Foarte important ambianta in biserica trebuie sa fie una specifica unei biserici crestine, adica reverentioasa si evlavioasa, cei prezenti sa se poata reculege, sa simta prezenta lui Dumnezeu care il indeamna la pocainta

Poate unii tineri ar putea considera ca o astfel de biserica i-ar putea plictisii  , pentru cei care  pocainta si crestinismul li se par  plictisitoare sa isi aduca aminte ce a spus Hristos despre Calea ingusta versus cale larga care duce la pierzare, nimeni nu este obligat sa mearga pe calea ingusta. Dar nici sa faceti din biserica club inselandu-va singuri nu e corect nici pentru voi nici pentru altii care vor cadea in aceiasi inselare. Nu oricine imi spune Doamne Doamne va intra in Imparatia cerurilor a spus Hristos. 

Cam așa arată o biserică de creștini pocăiți:



.

    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.