joi, 18 aprilie 2024

Cum au apărut ereziile promovate de cultul adventist

 



Adventiștii sunt cunoscuți pentru ciudățeniile doctrinare pe care încearcă să le promoveze pe internet și peste tot pe unde ajung, principala obsesie a lor fiind desigur sabatul pe care încearcă să îl impună tuturor creștinilor deși încă din primele secole creștinii celebrau dumineca ziua învierii lui Hristos ca zi de sărbatoare creștină.

"În ziua care se cheamă “Duminica”, ne adunăm împreuna intr-un loc anumit înainte de răsaritul soarelui si citim cat ne îngăduie timpul din “memoriile apostolilor” și din scrierile profeților".

 Fragment din "Inchinarea în Biserica Primară" autor Iustin Martirul anul 150.

Sabatul nu este singura obsesie a adventiștilor  mai este și mâncarea care exclude carnea  in special cea de porc, o altă reminescență a religiei iudaice.

  Pe lânga acestea există și alte erezii promovate de adeventiști mult mai grave precum negarea existenței iadului, anihilarea și negarea existenței sufletului nemuritor  precum și "somnul sufletului".  

Ori de câte ori apare o discuție pe saiturile de socializare în care se vorbește despre iad adventiștii intervin cu comenarii de genul : "Sunt minciuni nu există iad, păcătoșii nemântuiți sunt anihilați ".

 Deși Scriptura în mod evident spune altceva, doctrina cultului le  explică în așa fel totul încât să-i determine să creadă că Biblia spune că nu există iad, sufletul moare odată cu trupul și reinvie la judecată doar cei mântuiți.                                   

 

Mișcarea adventistă a luat fiinta în SUA și a avut ca bază previziuni false ale revenirii lui Hristos, la început de W. Miller  apoi aceasta s-a inspirat în formarea doctrinei de la alte secte americane apărute în aceiași perioadă . 

La începutul sec. XIX a existat o grupare numită: „Christian Connection” care au susţinut anihilarea si inexistenta iadului. Ulterior a apărut şi mişcarea lui Stone şi Campbell . Iar cam la jumătatea sec. XIX a apărut şi mişcarea adventistă, care a preluat această doctrină de la aceste două grupări.

Iar organizatia  Martorii lui Iehova la rândul lor au preluat acest tip de interpretare de la adventişti. 

Nu au nici un fel de bază creștina aceste doctrine adventiste ci sunt invenții ale diverșilor "vizionari" apăruți ca ciupercile după ploaie în America secolului al XIX-lea. 

 Detalii și în saitul următor inspirat din scrierile unui fost adventist care luminat de Dumnezeu a găsit credința adevărată. 





.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.