sâmbătă, 18 februarie 2023

Ce se întâmplă când un neoprotestant fanatic se intâlnește cu un fanatic ortodox ?




Fiecare cult  generează fanatici religioși care cred că numai religia lor este corectă , în consecință consideră ei aceasta trebuie impusă tuturor oamenilor. Așa gândesc  o parte din ortodocși dar și mulți neoprotestanți .

Ceia ce nu înțelege fanaticul religios este că fiecare are dreptul să aibe propriul crez religios și trebuie să existe un respect pentru credința celuilalt cu atât mai mult daca este o credință creștină.

Aceste lucruri se pare că nu înteleg cei de la canalul ortodox youtube "Calea spre mântuire" dar și mulți neoprotestanți . Rezultatul apare un conflict , injurii și denigrări . Mai întâi să vedem ce afirmații fac protagoniștii urmatorului video de pe youtube ,apoi să tragem concluziile .

 Titlul acestui video "Blasfemia sectarilor și mărturia cea bună dată de un ortodox - dialog cutremurător". 

   https://www.youtube.com/watch?v=bWE_X9WmHCQ

Ce afirmă  "sectarul" fanatic  : " Adevărul nu este în sfînta tradiție care este de la diavolu !" .  Nu se face să afirmi așa ceva mai ales pe un canal ortodox este o jignire , o denigrare nepermisă . Sfânta Tradiție conține printre altele învațaturile Pârinților Bisericii care au trâit între secolele II- V, unii din ei episcopi martiri ai credinței, care și-au dat viața pentru Hristos. Să afirmi despre  orice ce nu este în acord cu doctrina cultului din care faci parte că "este de la diavol"  este o dovadă de fanatism de evul mediu .  

Ce ne mai spune "Sectarul" super-indoctrinat ... "  Nici un sfânt nu valorează nimic, nici măcăr Fecioara Maria, Billy Graham valorează mai mult decât  ea ,ca a vestit evanghelia la milioane de oameni". O afirmație aberantă chiar și pentru un neoprotestant  chiar daca nu o consideri pe Fecioara Maria - (mama lui ) Dumnezeu, cum fac ortodocșii , să afirmi despre ea că e mai prejos decât Billy Graham e o jignire și o prostie strigătoare la cer. 

Iar reacția extremiștilor  de la "Calea spre mântuire" care intenționat i-au invitat în emisiune pe cei din video ca să demaște "blasfemia" pe care "sectarii" o exprimă  la adresa religiei ortodoxe  a fost pe măsură, prezentată prin textul afișat pe ecran. 

 Și nu sunt o excepție ,avem o mulțime de  "saltimbanci", pe internet lipsiți de ințelepciune (ca să mă exprim elegant) care gândesc și se comportă la fel ca cei din acest video, stârnind mânia religioșilor majoritari .

Rezultatul în linkul următor preluat de pe facebook  în care putem vedea o discuție pe o rețea de socializare Tik-tok   între mai mulți ortodocși fanatici  printre care și d-na administrator de la canalul "Calea spre mântuire " Gratiela Agache ,mulți din ei instigă la ură împotriva neoprotestanților, incluisiv la violență . MERITÂ VAZUT !

 https://www.facebook.com/dinu.laurentiu.1650/videos/873004513965245



  .                                         

                                                       

                                                      

                                                             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.