joi, 2 februarie 2023

Dr. Constantin Dulcan — Moartea clinică, creierul și misterul sufletului



Ce desparte creștinismul de teoriile enunțate de profesorul dr. Constantin Dulcan 

Profesorul dr. Constantin Dulcan (neurolog și psihiatru) introduce prin teoriile sale o dogmă ("religie") nouă o combinație de creștinism cu fizica cuantică , acestea sunt consemnate in cărțile sale "Mintea de dincolo", "Inteligența materiei" etc.  Nu este ceva necunoscut dr. Raymond Moody din SUA a fost primul om de știință care a studiat fenomenul morții clinice și a publicat cartea "Life after life"  din care sa inspirat și profesorul Dulcan. Ambii recunosc că exista un  Dumnezeu care a creat universul și că omul are un suflet nemuritor care în momentul morții biologice (sau clinice) părăsește trupul și intră într-o altă dimensiune, cea a spiritului, o alta "formă de energie" unde lipsește noțiune de spațiu și timp , în termeni materiali.

Profesorul Dulcan la fel ca dr. Moody a adunat de-a lungul anilor mărturiile a zeci de oameni care au trecut prin experiența mortii clinice și a scris cărți care conțin  relatări ale acestor persoane.  Acești oameni au povestit ce au simțit în acest timp, cum au intrat într-un tunel de lumină, apoi și-au revăzut întreaga viață, iar unii au intânit rude decedate anterior   Ce este ciudat la mărturiile relatate de prof. Dulcan este că toți oamenii pe care el ia intervievat au avut experiențe pozitive în lumea de dincolo, totul a fost minunat încat le-a fost greu să se intoarcă pe pământ.

 Rămâne un semn de întrebare de ce atât de mulți experimtează fericirea absolută în lumea de dincolo deși viața lor pe Pământ nu a fost în conformitate cu cerințele divine , unii nici măcar nu erau creștini (să mimeze oare diavolul starea de bine pentru ai deruta pe unii, cine știe ) . 

 Pe de altă parte internetul și nu numai este plin de mărturii ale celor care deși au experimentat moartea clinică , au ajuns în infern, unde au văzut suflete supuse unor chinuri inimaginabile, la fel cum este descris în biblie. Foarte straniu că dr. Dulcan nu a intâlnit nici un astfel de caz  sau la intâlnit și la ignorat intenționat. 

Prof. dr. Dulcan dovedeste că are o credință religioasă remarcabilă pentru un om de stiință dar relativ  modestă în comparație cu un creștin practicant  veritabil pentru care Scriptura este totul.  Iar Scriptura ne spune foarte clar că omul când trece din lumea aceasta sufletul său se duce în rai sau iad și nu toți oamenii într-un loc al fericirii cum sugerează dr. Dulcan .

In concluzie să luăm seama ce spune Scriptura "Cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun" (1 Tesaloniceni 5:21 ). 

Nu este rău să  urmărim și ce spun acești oameni de știință (profesori universitari, dr.) dar să păstrăm din ceea ce spun numai ce este în conformitate cu Cuvântul lui Dumnezeu, altfel ne rătăcim și ne pierdem credința . Iar tinerii sunt cei mai vulnerabili la acest capitol ! 

Un interviu luat de un canal creștin profesorului C. Dulcan care ia băgat probabil pe multi "in ceață" .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.