miercuri, 8 februarie 2023

Pastorul Branzai salută "mutațiile creștinismului românesc"

 


Într-un articol pe blogul personal pastorul Dan Branzai fost președinte al uniunii baptiștilor romani din SUA  salută cu entuziasm mutațiile ce au avut loc în bisericile neoprotestante din Romania dar și pe cele de pe continentul amercan. 

"Se pare ca în țară s-a produs o explozie de diversitate la fel de spectaculoasă ca trecerea de la filmul alb-negru la filmul color. Este greu să nu simți conflictele dintre bisericile românești tradiționale și cele modern-contemporane.

 Cine are dreptate ? Mutațiile apărute în creștinismul din România sunt perfect normale și-l fac mai asemănător cu viața cotidiană. N-ar trebui să le contestăm, să le deplângem sau să le condamnăm. Viața merge înainte, lăsând mereu în urmă formele învechite, condamnate de timp să fie admirate doar la muzeele satului. Dar cine s-ar mai muta să stea și să trăiască anacronic într-un astfel de muzeu al satului?" scrie D. Branzai

Nimic nou sub soare avem și în România, pastori care susțin modernismul și "închinarea contemporană" de ce nu ar fi și în SUA care este țara de unde a pornit toate aceste mutații, unde multe biserici s-au trasformat  într-un fel de "cluburi religioase" unde se cânta muzică pop, rock, rap, si pe alocuri se și dansează . Vizionați video-urile de mai jos și judecați singuri dacă am dreptate sau nu.

                                           

 

" Închinare" contempotană în SUA de ce să te plictisești într-o "biserică muzeul satului"  cînd pot să te distrezi minunat într-o astfel de "biserică" modernă . 

                                              


         Să dăm și un exemplu a variantei româneaști de închinare contemporană chiar dacă nu de ultima modă  :

 

                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.