miercuri, 13 martie 2024

Grupurile de dezbateri libere "creștine" unde "dansează dracii pe masă".







Pe grupurile de așa zise "dezbateri biblice" sau interconfesionale se duc adevărate lupte de gherilă, ortodocșii îi atacă pe neoprotestanți și invers. In imaginile de mai sus este o monstră preluata de pe un grup ortodox extremist "Rezistența Ortodoxă" unde activează două figuri celebre pe grupurile de dezbateri care sărbătoresc  blocarea unui pocăit intrat pe grupul lor. Cele doua personaje a căror nume se poate vedea în captura foto fiind doi fanatici ortodocși care sunt mânați de o ură bolnavă împotriva neoprotestanților mergînd până la blesteme. Ei pretind că pocăiții sunt demonizati în realitate cei demonizați sunt chiar ei. 

Un creștin adevărat nu urăște și nu bleastamă pe nimeni.

Pe de altă parte putem constata că și pe grupurile neoprotestanților sunt indivizi "infirbatați" care îi atacă pe ortodocși prin postări cu imagini la care sunt atașate versete din biblie . Majoritatea din ei sunt tineri care au crescut în familii neoprotestante unde din nefericire s-a cultivat adversitatea față de religia celorlanți. Se folosesc de imagini luate de pe internet (de pe saituri ateiste).

                                                



  Imaginile de mai sus sunt de pe grupul "Dezbateri biblice între protestanți și neoprotestanți" 

Ce vor să facă acești  "războinici" de pe facebook, să desfințreze religii ? nu vor reușii. Indocrinații se războiesc între ei fără să își pună întrebarea oare Dumnezeu cum vede conflictul lor , fiecare crede că Dumnezeu e de partea lui că numai religia lui e cea bună. În realitate Dumnezeu nu este nici de partea ortodocșilor nici de cea a neoprotestanților El este deasupra oricăror religii și dogme. Mântuirea nu se obține pentru că respecți o doctrină sau alta ci numai Cuvantul lui Dumnezeu  care îți poruncește să îți iubești aproapele chiar și pe dușmani și să nu urăști pe nimeni, altfel comiți un păcat și vei cădea sub pedeapsa lui Dumnezeu. 

Pe de alta parte, nu este etic, moral ca tu ca persoană care aparții unei comunități creștine minoritare să ridiculizezi sau să batjocorești religia majorității cu atât mai puțin când e vorba de o religie creștină , regula este valabilă și in sens opus.

Poți să îți exprimi dezacordul față de doctrina altui cult dar in limita respectului și bunului simț creștin, nu lăsându-te pradă urii și dușmăniei față de credința altora. 

Chiar dacă Scriptura condamnă închinarea la idoli în Vechiul Testament este gresit să iți imaginezi că Dumnezeu îi priveste pe ortodocși ca pe niște păgâni pentru că se închină la imagini cu sfinți - există suficiente dovezi care confirmă  acest lucru. 

 Deci până la urmă comportamantul agresiv, sălbatic uneori al ortodocșilor fanatici este stimulat de comportamentul agresiv al unor neoprotestanți ( dacă te uiți la profilul lor sunt fie romi, fie neoprotestanți care nu aparțin nici unui cult) .

Dar Hristos a spus "Cine scoate sabia de sabie va pieri".

Cristi Negrici fost preot ortodox a afirmat într-un video recent " cei care se ceartă toată ziua pe grupurile de socializare nu pot fi numiți creștini." 

Cei care se comportă agresiv pe grupurile de socializare împotriva celor din alte culte creștine  nu iși merita numele de creștini. 

Apostolul Pavel ne spune că Dumnezeu este împotriva acestor  certuri între creștini  :

Galateni  5:19


"Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția......certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele.... și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu."

Pe de altă parte ceea ce afirmă unii ortodocsi fanatici cum că pocăiții  sunt demonizați este infirmat de Scriptura care spune pocaiții sunt cei care fac voia lui Dumnezeu iar cei din lume sunt cei posedați de diavol. Desigur și aici putem judeca lucrurile de la caz la caz dar în linii mari cam asta este situația.

       Inima omului din lume, nepocăit este stăpanit de diavol, de pofte și păcate :

                                                           


  Inima omului pocăit, născut din nou este stăpânită de Hristos și Duhul Sfânt , conform Scripturii  :

                                                          


        Imagini din cartea: "Inima omului un templu a lui Dumnezeu sau un atelier al Satanei".                                                                               

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.