duminică, 29 aprilie 2018

Divided - Împărțit - Film documentar

Un sondaj efectuat în anul 2002 în SUA a evidețiat faptul că 88 % din tinerii din bisericile "evanghelice" americane părăsesc biserica , cei mai mulți chiar înainte de facultate. 
Căutând să afle motivele cercetatorii fenomenului de abandon al bisericii de către tineri au constatat ca una din cauzele principale  este tocmai programele de tineret din biserici . Aceste programe promovează în primul rând spectacolul, distracția, muzica modernă, ambianța de club. Pastorii de tineret considerau că oferindu-le o ambianță cat mai destinsă cu jocuri , divertisment îi va atrage pe tineri către biserică, dar trasformand biserica în ceva foarte asemănător unui club, au realizat exact contrariul, îndepărtarea tinerilor de biserică și de Dumnezeu. Odată că au denaturat radical semnificația bisericii și în același timp au deschis apetitul tinerilor pentru lume și distracție.
In filmul documentar "Divided" se pune accent mai ales în a doua parte pe importanța educației din familie a copiilor, a tinerilor care ar trebui să înlocuiască programele pentru copii și de tineret din biserici. Dar cine poate garanta că părinții copiilor au o viață spirituală la un nivel suficient de ridicat încât să garanteze că va oferi o educație creștină corespunzătoare copiilor lor , având în vedere și caracterul libertin al multor biserici contemporane?  Ceia ce este cert programele dedicate tinerilor din biserică în SUA și nu numai  sau dovedeit a fi un eșec și ar fi nevoie de schimbări radicale.
 Bine ar fi să țină cont de acest fapt și liderii de biserici din România care sau angajat să imite cam tot ce se întâmplă în bisericile de peste ocean, pentru a nu ajunge și ei la aceleași rezultate ........

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.